Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


L’Aquàrium de Barcelona

2014.02.10

A Barcelonai Akvárium egész Európa legnagyobb ócenáriuma, amely nem csak szórakoztató központként, de oktató intézményként is üzemel. Az intézményben elsősorban a Földközi-tenger élővilágát mutatják be a látogatóknak. A L’Aquàrium de Barcelona összesen 35 hatalmas tartállyal rendelkezik, amelyekben mintegy 450 álltafaj több mint 11 ezer példánya tekinthető meg. Az intézmény 1995-ös megnyitása óta az egyik legfontosabb irányelv, hogy minden állatfaj számára igyekeznek megteremteni a lehető legautentikusabb környezetet, az eredetihez a lehető legjobban hasonlító viszonyokat. A Planeta Aqua és Explora állandó kiállításokon 21 tartály követi egymást, amelyek a Földközi-tenger és a trópusi óceánok rendkívül gazdag élővilágát mutatják be.
A központ elsőszámú célkitűzése, hogy a tengerek élővilágát népszerűsítse, elősegítse azok megőrzését az oktatás, ismeretterjesztés segítségével.
Az Akvárium igazi különlegessége egy 80 méter hosszú, víz alatti alagút, ahol a ráják, cápák és számtalan más állatfaj a látogatók feje felett hatmillió liternyi vízben úszkál.

A mondás úgy tartja, ha az Akváriumban nem jártál, nem jártál Barcelonában sem. Az intézmény valóban kihagyhatatlan program mindenki számára, aki egy kicsit is érdeklődik az élővilág iránt, vagy csak szeretne elmerülni a szemet gyönyörködtető látványban.

Megnyitás éve: 1995. szeptember 8.

Cím: Moll d’Espanya del Port Vell, s/n 08039 Barcelona
Telefonszám: 93 221 74 74
E-mail: 
info@aquariumbcn.com
Honlap (katalán, spanyol, angol és francia nyelvű): www.aquariumbcn.com
Facebook: https://www.facebook.com/aquariumbarcelona/
Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 10:00-19:30
Szombat-Vasárnap: 10:00-20:00

barcelonaaquarium-t24-e_o.jpg
barcelona-oceanarium.jpg
l-aquarium-de-barcelona.jpg
maxresdefault.jpg
foto-tunel-tauro.jpg
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.