Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CosmoCaixa

2017.03.01

A spanyol Csodák Palotája egész Európa egyik, ha nem a legjobb tudományos múzeuma. Maga a múzeum épülete egy modernista gyöngyszem, melyet 1904 és 1907 között építettek.

Az állandó kiállítások egyike az Elárasztott erdő (Bosc Inundat), mely 1000 négyzetméteren mutatja be az amazóniai esőerdők teljes ökoszisztémáját. A látogatók az evolúciót és az élet kialakulását is megnézhetik, ha betérnek az Anyag szobájába (La Sala de la Matèria). Az ősrobbanástól kezdődik az utazás, amely szépen végigvezeti az anyag kialakulását, az első mikroorganizmusok megjelenését és végül az emberi intelligencia és civilizáció fejlődését. Akik szerették az iskolában a földrajzot, azok imádni fogják a CosmoCaixa Geológiai falát (Mur Geològic). Itt 7 óriási sziklatömb mutatja a Föld geológiai változatosságát, illetve olyan földtani folyamatokat, mint pl. az erózió. A Planetáriumban 3 és 8 év közötti gyermekek tehetnek egy utazást az űrbe.

A CosmoCaixa a gyerekek szórakoztatására is nagy figyelmet fordít. A Clik and Flash egy olyan interaktív kiállítás, ahol szó szerint kézzelfogható közelségbe kerül a tudomány. A kicsik játszva tanulhatnak, megfoghatják a kiállítási tárgyakat, beleszagolhatnak bármibe.

Cím: Carrer d'Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona
Telefonszám: 
+34 932 12 60 50
Honlap (katalán és spanyol nyelvű): 
http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/
cosmocaixa-barcelona

Facebook: https://www.facebook.com/CosmoCaixa

Nyitva tartás:
Hétfő: zárva
Kedd-Vasárnap: 10:00-20:00

barcelonacosmocaixa-t24-a_o.jpg
img_3598.jpg
cosmocaixa.jpg
science-museum-of-barcelona.jpg
p1500252-186467.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.